Vejledningsnoter del 1
Dette er et skriv om en løbende proces og en ikke afgrænset problemstilling. Det er opdelt efter de 4 hovedpunkter vist i videoen "Modulopgave F2020.mp4" fra KP's Intrapol dateret 1. april 2020 af H. Søgaard.
Introduktion (kontekst og udfordring)
Der er et ønske fra min team/ledelse at undersøge hvordan man kan opbygge undervisningsmateriale til lektioner hvor der ikke er en underviser til stede fysisk i undervisnings rummet. Selve undervisningen skal foregår på skolens matrikel, men må også gerne kunne foregå hjemmefra. Det drejer sig ikke om en hel undervisningsdag, men 1-2 lektioner undervisningsmaterialet skal kunne understøtte.
En anden udfording jeg har med er at jeg ønsker at kunne anvende mere tid til de elever som reel set har brug for hjælp (den svage elev), så hvis undervisningsmaterialet er tilgængeligt kan elever se og gense det hvis de er i tvivl. (Dette er dog et helt andet fokus end det førnævnte).
Min Læringsteoretiske problemstilling:
- undersøge hvordan og hvilke parametre man skal have på plads når/hvis man skal udarbejde undervisningsmateriale til lærerløs undervisnings. Altså undervisning uden der er en lærer tilstede.
Jeg har haft svært ved at finde det korrekte fokus i denne Corona tid, eftersom alt undevisning er blevet online og delvist amputeret fra dets oprindelige tilstand. Det man troede man skulle anvende i sin undervisning har man skulle lave om på, da relationer lære-elev eller elev-elev ikke er og har været muligt.
Mit fokus var fra starten, om jeg kunne opstille undervisningsmateriale til elever som skulle kunne anvendes uden der var indblanding fra en lærer side af, og grundtanken var at eleverne skulle kunne lave det alene. Det var før corona og skolerne blev lukkede ned. I den efterfølgende tid har vi haft gennemgået forskellige emner på undervisnings gangene, og jeg er blevet mere bevidst om hvilke muligheder eleverne har/kan anvende for at kommuniker med hinanden. Der er blevet rykket nogle grænse for hvad der før tænktes umuligt til nu at være hverdag for en EUD elev (med fordele og ulemper).
Mit fokus på problem stillingen er fortsat at kunne udarbejde undervisningsmateriale som elever skal kunne lave uden at der er en faglærer til rådighed. Men med udviklingen og introduceringen af fjernundervisning under corona, give det ikke mening i min undervisningspraksis at eleven skal sidde med problemer og opgaver 100% alene (baseret på mit læringssyn).
Læringssyn:
Elever lærer i samarbejde med hinanden og deres omverden, på godt og ondt. Der er i praksisfællesskaberHvordan den skal forklare hvis det er et direkte online forløb (uden at elever ser hinanden) eller om det kræver interaktioner (videokonference/chat mv)? Mit læringssyn er forskellig alt efter hvilket produkt der skal anvendes.
Personligt mener jeg at det er sundt at lave fejl og tale højt om dem. Så tør man mere og lærer derved mere, både af sine egne og andres fejl (10 principper i vurdering for læring, (Feedback og vurdering for læing, Wille et al, 2014), samt D. Williams tilgang beskrevet i Løbende formativ læring.
Men disse tilgange har jeg svært ved at se omskolet til e-learning, såfremt der ikke er interaktioner mellem eleverne og læren imellem.
Didaktiske model:
Oprindeligt havde jeg taget fat på den e-didaktiske overvejelssmodel og prøve at beskrive forskellige processer jeg forventede før og under undervisningen. Men som tidligere beskrevet blev alt UV materiale ikke anvendt pga. 1 elev omgik hele det online materiale der lå tilgængeligt idet han havde printet opgave teksten ud til alle de andre elever :-(. Efterfølgende har materialer været anvendt til andre elever, men jeg har ikke fået respons på dette endnu.Selve tankegangen bag den e-didaktiske overvejelsesmodel matcher dog ikke 100% den tilgang jeg har med undervisningen, da det er baseret på online undervisning og ikke klasse undervisning. Og efter den undervisnings vi har modtaget gennem KP online undervisning, tror jeg mere at mit undervisnings materiale matcher Flipped-Learnings modellen baseret på de 6 trin mv.
Jeg har ikke 100% forstået hvordan TPCK modellen skal anvendes i undervisningspraksis, så derfor har jeg ikke set nærmere på denne.
Teknologi
Det undervisningsmateriale jeg har udarbejdet er bl.a. en powerpoint præsentation med lyd på af indholds materiale; introduktions videoer af hjælpe værktøjer, samt oplysninger til opgaven i både tekst og lyd format.Det hele er samlet et sted i vores læringsplatform Itslearning. Alle videoer og lydklip er integreret i sitet og opsat på en så brugervenlig måde det er muligt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar