2. Vejledning

Udkast til Synopsis

Titel: Valg af didaktik til lærerløs undervisning

v. Andreas Krogh Goldtman Friis, dep201118221

Kontekst og udfordring fra praksis

-        Nogle få sætninger om, hvor det foregår (fx sted, hold etc.)
-        Hvad er udfordringen og hvordan kommer den til udtryk
-        For hvem er den et problem?
-        Hvad er din interesse i at få den løst?

Undervisningen tager udgangspunkt i hovedforløbselever på tømreruddannelsen, hvis skoleophold er på en varighed på 6 uger, af 36 lektioner om ugen.
I NEXTs branchestrategi er der nedskrevet en målsætning om at lave 10% af den totale eller 20 % af den teoretiske af undervisningen som er digitalt understøttet således at der ikke er behov for en underviser fysisk til stede.
36 lektioner/uge inkl. pauser svare til 32 t og 10 min, så undervisnings timerne kan sagtes øges for stadig at overholde 37 timer ugentligt.

Udfordringen er 100% teoretisk, da vi ikke praktisere det endnu eller har planlagt det. Min interesse i at få belyst emnet, er således at mit team kan få et fælles ståsted til den pædagogiske og didaktiske diskussion om indførelsen af lektioner uden underviser. Således vi alle ved hvordan og hvorledes vi praktisk udfører det i livet.

I vores team er vi 15 medarbejdere, opdelt i 4 arbejdsgrupper, et for hvert holdforløb. Hver grupper har hovedansvaret for undervisningsmateriale mv. for det specifikke hovedforløb.
Dilemmaet er at der mangler sammenhæng i valg af pædagogik og didaktik mellem de 4 grupper, således at der er en rød tråd gennem de 4 hovedforløb.
Målet for lærerløs undervisning skal være at denne type undervisning skal være udarbejdet på baggrund af samme model, således alle i teamet ved hvilke parametre der er justeret på fra hovedforløb til hovedforløb, et fælles didaktisk afsæt.

Praktisk afprøvning:
2 lektioner hvortil der er udarbejde videomateriale med indholdsstof på LMS. Det er den e-didaktiske overvejelsesmodel (EDO) som er blevet anvendt som inspirationsmodel til udvikling af materialer, men grundet tidspres og corona-hjemsendelse har det ikke været muligt at afprøve og evaluere undervisningsmaterialet 100%. Der var opsat nogle parametre som påvirkede resultaterne, som der efterfølgende skulle evalueres på, men det blev ikke gennemført.
Det var opsat som en individuel opgave, hvor elever gerne måtte tale med hinanden og der skulle laves vidensdeling på et platform (padlet) om resultater, således de kunne se om deres resultater var ens undervejs mens de uploadede deres svar. Dvs. det er i den konstruktivistiske tilgang opgaven var formuleret.

Min egen evaluering var at denne opgave form ikke var passende til selve faget faglige mål. Eleverne var ikke ordentligt dannet digitalt i LMS og afleveringsform, ikke klædt godt nok på.
Eleverne forstod ikke værdien i opgave opsætningen.
Opgavens opbygning kunne være anderledes struktureret således de skulle anvendes hinanden for at komme i mål med opgaven. Således der kom mere fokus på processen frem for resultatet, hvilket også falder mere i tråd med det oprindelige formål.

Valg af undervisningsform, hvilket fokus skal LUF lektionerne have.
Ved gennemgang af trin i EDO skal man have klarlagt sig den undervisningsform der skal anvendes. I del 4 er der beskrevet om det skal være individelle opgaver eller om det skal have en samarbejdskarakter der afhængig eller selvstændige. Denne parametre er en af de grundlæggende. Den skal være klarlagt i planlægningsproces, så når mål og formål beskrives, skal rammerne kunne indeholde (sam)arbejdsformen.

Valg af læringsteori

Hvilken læringsteori støtter du dig til, når du overvejer, hvordan nogen lærer sig noget?
Illeris læringstrekant  
I første omgang med primært fokus på tilegnelsesprocessen (indhold og motivation), og mindre fokus på samspilsprocessen (samarbejde). Opgaven har været struktureret således at det er en individuel opgave (ligger ikke op til samarbejde), og deling af løsninger skulle foregår digitalt (samarbejdsdelen).
Dette virkede ikke efter hensigten, så der må være mere fokus på samspilsprocessen. Dette kan gøres ved at selve opgavebeskrivelsen laves om.

Opgave løsningen skal være tilrettelagt efter principper der passer ind i kollaborative tankegang. Der skal være en fælles opgave, hvori eleverne er afhængige af hinanden resultater. Dvs. opgaverne skal have benspænd for at nogen elever ikke vandre derud af. Der skal være mere fokus på processen end selve resultatet.


Valg af didaktisk model

Hvilken didaktisk model støtter du dig til, når du overvejer, hvordan du vil planlægge undervisning, hvor nogen lærer sig noget?

Den e-didaktiske model. Det er en model som kan anvendes på mange måder og er grundigt forklaret og giver en som underviser gode muligheder for at justere på forskellige parametre således at alle i et team kan se hvor og hvordan man ændre på faktorer i sit undervisningsforløb.

Valg af teknologi

Hvilken eller hvilke teknologier vil du anvende i dit didaktiske design for at løse din udfordring fra praksis?
-        LMS deling af lærermidler (Itslearning) og læringsstier til opbygning af opgaver (ikke anvendt pga manglende bekendtskab fra elevernes side af)
-        Videoer I form af indtalte PowerPoint over teorimaterialer
-        Office forms/Google Analyse eller LMS test til viden (ikke anvendt)
-        Padlet til deling af resultater
-        Thinglink med visuel hjælp af konkret opgave, med små videoer, lydklip på billeder og eksempler kan ses her. (ikke anvendt)

Bilag:
-        Skal udfyldte skemaer fra modellen være med i opgaveafleveringen som bilag? Må der være det i en synopsis?




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

2. Vejledning

Udkast til Synopsis Titel: Valg af didaktik til lærerløs undervisning v. Andreas Krogh Goldtman Friis, dep201118221 Kontekst og ...